Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

banner image

 

 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Valia Apartments | Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Αιδηψός
 

Η Αιδηψός βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Εύβοιας. Απέχει από τη Χαλκίδα 118 χλμ και από την Αθήνα περίπου 150 χλμ και έχει εύκολη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Η φύση την προίκισε με ιαματικά νερά, τα θερμότερα της Ευρώπης, με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 26 έως 86 βαθμούς Κελσίου. Οι κύριες πηγές των ιαματικών νερών είναι τέσσερις και βρίσκονται στα βόρεια της πόλης τροφοδοτώντας τα ιδιωτικά και δημόσια υδροθεραπευτήρια.

Η νούμερο ένα δραστηριότητα στην Αιδηψό είναι η λουτροθεραπεία. Αξίζει να αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Στα Λουτρά της Αιδηψού, θα βρείτε περισσότερες από 80 πηγές με ποικίλες θερμοκρασίες στεγασμένες σε ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια, να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία σε πολυάριθμες παθήσεις. Εκτός της θεραπευτικής του ιδιότητας, πλέον η χρήση του ιαματικού νερού σε συνδυασμό με θαλάσσιο νερό, με φυσιοθεραπεία, τζακούζι και μασάζ, προσφέρεται για αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία.

 

Η Αιδηψός όμως, δεν είναι μόνο ιαματικές πηγές. Τα νεοκλασικά της κτήρια, η ομορφιά του τοπίου της και η θαλασσινή της αύρα, δίνουν ένα άλλο αέρα στη διασημότερη λουτρόπολη της Ελλάδας. Αν και στο παρελθόν προσέλκυε μόνο επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας, σήμερα, η μόδα του spa και η στροφή σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας με στόχο τη σωματική υγεία, έχουν φέρει την Αιδηψό στο προσκήνιο. Νεότερες ηλικίες, την επιλέγουν για διακοπές ευεξίας με αποτέλεσμα τη δημιουργία αξιόλογων τουριστικών μονάδων στην περιοχή.

Σε κοντινή απόσταση αλλά και κατα μήκος όλης της βόρειας πλευράς της Εύβοιας υπάρχουν όμορφες παραλίες και γραφικά χωριά για να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στην Αιδηψό. Άλλωστε η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει ιδανικά το πράσινο και το γαλάζιο συνδυάζοντας καταπράσινα βουνά με κρυστάλλινα νερά και παραλίες για κάθε προτίμηση και ερασιτεχνικό ψάρεμα. Η γεωγραφική θέση της περιοχής προσφέρει επίσης τη δυνατότητα μονοήμερων αποδράσεων προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Η περιοχή προσφέρει ποικίλες επιλογές πολιτιστικών εκδηλώσεων και αξιοθέατων, καθώς και όμορφα μοναστήρια προς επίσκεψη, όπως, η Ιερά Μονή του Οσία Δαβίδ του γέροντος, όπου φυλάσσεται και το λείψανό του, η μονή Αγίου Γεωργίου των Ηλίων, χτισμένος στα μέσα τους 18οθ αιώνα, η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η Ιερά Μονή Γαλατάκη, χτισμένη τον 14ο αιώνα, και φυσικά ο μεγαλοπρεπής Ναός "Άγιος Ιωάννης Ο Ρώσος", που στεγάζει το ιερό σκήνωμα του Αγίου μου μετέφεραν οι Έλληνες της Μ. Ασίας κατά την καταστροφή του 1922.

 


ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
Από Αθήνα: Αθήνα - Αρκίτσα (151χμ), Αρκίτσα - Αιδηψός (45' με το ferry). Σύνολο: 2,5 ώρες
Αθήνα - Αιδηψός μέσω Χαλκίδας (180χμ). Σύνολο 3 ώρες
Από Θεσσαλονίκη: Θεσσαλονίκη - Γλύφα (260χμ), Γλύφα - Αγιόκαμπος (20' με το ferry), Αγιόκαμπος - Αιδηψός (8χμ). Σύνολο: 4 ώρες

 

 


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα δωμάτια και τις παροχές μας.